Депутатът от Държавната дума Николай Петрунин почина на 47-годишна възраст, съобщиха

...
Депутатът от Държавната дума Николай Петрунин почина на 47-годишна възраст, съобщиха
Коментари Харесай

Внезапно почина руски депутат. На 47 години

Депутатът от Държавната дума Николай Петрунин почина на 47-годишна възраст, оповестиха от долната камара на Народното събрание.

Официалната информация за гибелта му гласи, че тя е настъпила след " тежко дълготрайно заболяване ". Не се дава повече информация.

Петрунин е първият зам.-председател на Комисията по енергетика. До 2016 година той е ръководещ шеф на компанията " ПромГазСервис ", която се е занимавала със строителство на огромни инфраструктурни планове за " Газпром " и " Роснефт " - в това число на газопроводи в Сургут.

През 2003 година той приключва стопанска система във Владимирския държавен университет. Има научна степен " лекар " от Русия държавен обществен университет в Москва. През 2016 година той става народен представител от " Единна Русия " за първи път, като е избран отново през 2021. Има орден " За заслуги пред Отечеството " II степен, който му е връчен през 2018 година с декрет на Владимир Путин

" Николай Юриевич беше експерт и виновен човек, ползваше се с престиж измежду сътрудниците си, имаше доверие на гласоподавателите ", сподели Вячеслав Володин, ръководител на Държавната дума.

От началото на войната над 10 доближени до Кремъл персони починаха при мистериозни условия.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР